Днес  времето ще остане  неустойчиво, с краткотрайни превалявания  на отделни места в страната след пладне  и температури от 22 до 27 градуса. Повишена вероятност за превалявания и гръмотевични бури, както и локални интензивни валежи, има в първата половина на следобеда в Софийско и западната част на Дунавската равнина, без крайния северозапад. Такива райони, където локално са възможни по-обилни извалявания са: Врачанско Монтанско, Ловешко, особено в полупланинските райони. Без да бъдат масови, в отделни места там са възможни по-обилни валежи и градушки. В по-късните следобедни часове и привечер районът с по-интензивни явления от този тип ще бъде Югоизточна България.

Утре остава неустойчиво, но вече главно над източните и някои централни части на страната. На запад, без да бъдат напълно изключени, преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места. Дневните температури ще се повишат с още 1-2 градуса и ще бъдат от 23 до 28, на места до 29 градуса.

В събота ще остане почти без промяна: неустойчиво, а дневните температури на места в низините ще достигнат 30-31 градуса.

По-сериозна промяна на времето започва в неделя.

За този процес vremeto.dir.bg  ви предупреди още в началото на седмицата. Процесът ще бъде интересен с това, че през неделния ден от северозапад ще нахлува студен въздух, като контрастът между него и намиращата се над страната доста топла въздушна маса теоретично ще създава условия за силни гръмотевични бури и градушки. От друга страна, процесът ще протича първоначално на фона на бързо растящо атмосферно налягане, което ще пречи на  явленията, споменати по-горе. Най-общо може да се приеме, че най-сериозна е опасността от интензивни гръмотевични бури и градушки в районите, където студеният фронт ще премине по-късно през деня -централните и източни, както и планинските райони на страната.

Температурите ще бъдат в широк диапазон: от около 18 градуса на северозапад, до 26-27  в крайните югоизточни райони. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина,където вятърът ще бъде силен, а не са изключени и бурни пориви.

В понеделник атмосферното налягане ще се понижава. През първите два-три дни на следващата седмица времето над страната ще бъде по-хладно от това, с което свикнахме от началото на месеца. Температурите ще са от 18 до 23 градуса. Ще бъде по-често облачно, на много места, отначало на запад, а впоследствие и над централните и източни райони, ще превалява дъжд. Постепенно спиране на валежите и повишение на температурите ще започне от четвъртък, но до края на седмицата все още ще има места с краткотрайни валежи и гръмотевици. 

В планините до събота ще остане топло, с температури на 1200 метра около 16-18 градуса и краткотрайни превалявания с гръмотевици. В неделя ще се появи западен, а впоследствие северен вятър и температурите ще се понижат със 7-9 градуса. През първата половина на следващата седмица ще бъде ветровити, дъждовно и по-хладно с дневни температури 9-10 градуса.