Днес денят ще започна с облачно време, но по-късно облачността ще се разкъсва и намалява.

Дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Минималните температури утре ще бъдат от минус 5 до нула градуса. През деня над Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър  и ще започне постепенно повишение на температурите, като дневните ще достигнат 6 до 11 градуса. 

В събота и неделя облачността ще бъде незначителна, предимно средна и висока. Повече облаци ще има над югозападните части на страната, където не е изключено да превали съвсем слаб дъжд.

Дневните температури ще са от 7 до 12 градуса, а минималните от минус 3 до плюс 3.

В понеделник и вторник температурите ще се повишат още малко и минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 4, а дневните - от 9 до 14 градуса. Ще остане слънчево или с незначителна висока облачност.

В планините условията за туризъм ще са добри. В събота и неделя на 1200 метра надморска височина температурите ще достигнат около 4 градуса, а в началото на следващата седмица ще се повишават още и към сряда ще са 7-8 градуса.

По време на коледните празници ще бъде предимно слънчево, сухо  и значително по-топло от обичайното за сезона.

В сряда и четвъртък дневните температури ще са от 11 до 16 градуса, а минималните - от нула, плюс 2 до 5 градуса.

Според сегашните сценарии на моделите към петък от североизток ще прониква малко по-студен въздух и температурите, ще се понижат с 4-5 градуса, но съществени валежи по този процес няма да има.