Днес над страната ще бъде предимно облачно. На места ще превалява слаб дъжд, а в планините над 1400-1500 метра - слаб сняг. Малко по-значителни валежи са възможни в Рило-Родопската област. Температурите днес ще бъдат от 6-8 градуса в западните райони до около 15 в крайните югоизточни.
Утре и в четвъртък ще остане без съществена промяна, като през втория ден слаб сняг е възможно да прехвърчи и в низините и високите полета, но значима снежна покривка няма да се образува. Температурите в четвъртък през деня ще се понижат с 1-2 градуса.
До края на седмицата и в началото на следващата ще има променлива, често значителна облачност. Температурите сутрин ще бъдат от минус 3 до плюс 2, на места до минус 4, а дневните - от 7 до 12. Почти без валежи, освен в неделя и понеделник, когато отново на места е възможен слаб дъжд. 
Предварителните очаквания на моделите за началото на следващата седмица не предвиждат съществена промяна на времето, Температурите ще останат около и над обичайните за средата на декември, а съществени превалявания не се задават.
В планините от днес до четвъртък ще бъде облачно, ветровито и студено, с температури около нула градуса и превалявания от сняг, предимно слаби, освен в Рило-Родопската област, където днвс и утре са възможни и по-съществени като количество превалявания, които обаче няма да бъдат продължителни. От петък температурите ще се повишават и в края на тази и началото на следващата седмица на 1200 метра надморска височина те ще бъдат от 5 до 7 градуса.
 
Зимни обстановки не се очакват поне до предпразничните дни.  Vremeto.dir.bg ще ви информира за развитието на прогнозните сценарии през следващите дни.