До събота ще остане топло, с температури в следобедните чаове от 9 до 14 градуса, в четвъртък на някои места и малко по-високи. С 2-3 градуса по-ниски ще останат максималните температури на места в Дунавската равнина и по високите полета, където днес и утре все още ще се задържат мъгли. Минималните температури ще са положителни в по-голямата част от страната, в интервала от 0 до 5 градуса.
Промяна на времето ще започне в събота срещу неделя и в неделя, когато към страната ще приближава средиземноморски циклон и свързана с него фронтална система и по-студен въздух в тилната му част. Отначало в западните райони ще завали дъжд, който още в неделя в планините ще преминава в сняг.
Синоптичната обстановка ще се промени към много динамична от неделя и в момента не е възможно да се предвидят с точност детайлите около нея, но с голяма вероятност може да се твърди, че температурите ще се понижат чувствително, особено в северозападната половина на страната. Ще има повече превалявания, като в Рила, Пирин, Витоша, Западните Родопи и Западната част на Стара планина за празниците е вероятно да се образува по-сериозна снежна покривка за радост на скиорите.
Поне в първите дни на процеса над Източна България и централните южни райони валежите в по-голямата си част ще бъдат от дъжд или мокър сняг.
В следващите часове и дни vremeto.dir.bg ще ви предоставя най-актуална информация относно очакванията на моделите за тези процеси.