Д нес ще бъде облачно. Отначало в южните райони ще започнат превалявания от дъжд или мокър сняг и суграшица, които през деня навсякъде в районите с надморска височина до около 1000 метра ще преминават в дъжд и ще обхващат цялата страна. По-значителни валежи ще има над централните и източни райони на страната. По високите полета на Западна България и в северозападните райони преваляванията е възможно да останат от мокър сняг и сняг. Температурите днес ще бъдат от 2-4 градуса на запад и северозапад до около 9-10 градуса в крайните южни и източни райони.

През нощта и утре преваляванията ще продължат с прекъсвания и различен интензитет над цялата страна, като в часовете около обяд ще започнат да преминават в сняг и в централните райони. Привечер от югозапад валежът ще отслабва и спира. Последно това ще стане в сутрешните часове вдругиден, сряда. Преди да спрат, преваляванията ще преминат в сняг и в източните райони, но по-значима снежна покривка, между 5 и 15 сантиметра  се очаква по високите полета, вкл. Софийско, както и в северозападните райони. Температурите през деня във вторник ще бъдат от 1 до 6, на югоизток до 7-8 градуса, а в сряда - с градус, два по-ниски.

Нови превалявания, предимно от сняг, освен в югоизточните райони, където те ще са от дъжд, ще започнат през нощта срещу четвъртък. В Рило-Родопската област количествата ще бъдат значителни и на места в планините е възможно образуването на няколко десетки сантиметра нова снежна покривка.

Внимание! Този процес ще бъде причинен от активен средиземноморски циклон, чийто център ще премине от Адриатика през южните части на полуострова ни и в зависимост от траекторията му, обилни снеговалежи, придружени от вятър и снежни виелици са възможни и в някои от равнинните части на страната! Повече подробности около тези прогнози очаквайте по-късно днес и през утрешния ден.