В момента, към 12.30 ч. температурите в страната са от 26-27 градуса по морския бряг до 34 градуса в Югозападна България. Над страната е ясно и почти тихо.

Днес ще бъде слънчево и сухо. В низините ще остане горещо, но температурите ще се понижат с 1-2 градуса спрямо тези в неделя и ще бъдат от 30 до 35, само на места в Югозападна България до около 36 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето няма да настъпи, а в сряда в следобедните часове ще има повече облачност и  на места не е изключено  да превали слаб краткотраен дъжд  и  да прегърми.
В София до края на седмицата ще остане горещо, с температури от 31 до 33 градуса.

По морето ще остане предимно слънчево, с временни увеличения на облачността към сряда, когато главно над северния участък не е изключено да превали и прегърми. Температурите на въздуха ще бъдат от 29 до 32 градуса, а на морската вода около 24-25 градуса.

В планините през повечето дни на седмицата ще бъде слънчево, само вторник привечер и в сряда, както и в неделя ще има повече облаци и на места ще превали и прегърми. Температурите на 1200 метра надмморска височина ще бъдат от 23 до около 25 градуса.