През почивните дни остава слънчево, горещо и почти сухо. Температурите ще се повишават и ще достигат стойности от 33 до 38 градуса. 
От понеделник преносът на горещи тропични въздушни маси към Балканите ще се усили още и дневните температури плътно ще приближат, а на места в западната половина на страната и по поречието на Дунав ще превишат 40 градуса. Най-много стойности над тази отметка ще има във вторник.
Слабо понижение на температурите и повече купеста облачност с локални превалявания с гръмотевици ще има към четвъртък. Въпреки това, температурите ще останат над обичайните.
Захлаждането или по-точно  отслабването на горещините ще продължи  през втората половина на следващата седмица. Дали може да се очаква относително нормализиране на максималните температури до нива около и малко над 30 градуса или ще последва нова гореща вълна, ще ви информираме през следващите дни и в началото на идната седмица. 
В планините през почивните дни и следващата седмица ще бъде доста топло, с температури на 1200 метра надморска височина от 25 до 28 градуса. До сряда ще бъде слънчево, а към средата на седмицата атмосферата ще се лабилизира частично и на места там е възможно да превали и прегърми.
По морския бряг също ще бъда малко по-прохладно от вътрешността на страната, но тази прохлада няма да бъде толкова приятна заради по-високата влажност, идваща с бриза, който я носи. По брега температурите на въздуха ще бъдат от около 31 до 34, 35 градуса. Морската вода ще бъде топла, с температури доближаващи 30 градуса.