Днес и през следващите няколко дни времето ще остане без съществена промяна: предимно слънчево, горещо и сухо. Малко повече облаци ще има утре, когато на места в планините и югоизточните райони е възможно да превали и прегърми. Температурите през деня ще бъдат от 31 до 35, 36 градуса, за София 30-32. В края на тази и началото на следващата седмица от североизток  ще проникне малко по-хладен въздух и температурите ще се понижат, в западните райони с 1-3 градуса, а в Източна България и по Черноморието с 4-5 градуса. Ще се появи слаб североизточен вятър.

По морето днес и утре температурите ще бъдат от 28 до 32 градуса. Утре по южния участък ще се развива повече купеста облачност и там на места ще превали и прегърми. Към средата на седмицата температурите ще бъдат от 28 до 30, а в края на седмицата от 25 до 27 градуса. С изключение на утрешния ден ще остане предимно слънчево и сухо.

По планините днес и най-вече утре след обяд на места ще превали слаб краткотраен дъжд с гръмотевици. Температурите на 1200 метра надморска височина от днес до неделя ще са от 22 до 24 градуса, условията за туризъм ще са добри.