Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. В следобедните часове над планините на Западна България на места ще превали и прегърми, като явленията ще бъдат с локален характер. Температурите ще бъдат от 29 до 35 градуса.

От утре до четвъртък няма да настъпи промяна на времето: през по-голямата част на денонощието ще бъде слънчево или ясно, основно в часовете след пладне и преди полунощ ще се развива купеста  и купесто-дъждовна облачност и на места в и около планините на Западна и Централна България ще превали и прегърми, Температурите утре ще са от 30 до 35, а от сряда до петък ще се повишат с 2-3 градуса. От петък до неделя  ще бъде предимно слънчево, с вероятност за краткотрайни валежи само на изолирани места в планинските райони. Температурите ще бъдат от 33 до 38 градуса, на места в Югозападна България отново до около 39.

По морето през цялата седмица ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но малка вероятност за валеж. Температурите на въздуха ще са от 28 до 31 градуса, а на водата около 27, 29 градуса.