Днес все още на отделни места в страната не е изключено да превали и прегърми локално, но обхватът на явленията ще намалява в сравнение с последните 2-3 дни. Температурите ще достигнат интервала 30-35 градуса. 
От утре към страната ни започва да се изгражда гребен на високо налягане, вкл. във височина и превалявания ще са все по-малко вероятни. Същевременно по  него от централните части на нажежената Северна Африка към Балканите, Централна и отчасти Източна Европа, ще започне да се пренася отново гореща тропична въздушна маса.
Повишението на температурите ще продължава до средата на следващата седмица, като моделните сценарии чертаят вторник и дните около него като пик на тази поредна гореща вълна, с температури, които по поречието на Дунав, Тракия и Югозападна България е възможно да достигнат и прехвърлят 40-41 градуса. Не са изключени и варианти с още 1-2 градуса отгоре.
При всички положения поредният период с температури, близки до рекордните, предстои в следващите дни. В прогнозите за градовете в следващите дни ще ви информираме с подробности за очакваните максимуми.