Разбира се, ако  някой очаква истинска зима у нас в средата на март, ще остане разочарован.
Въпреки това, от събота до вторник на някои места в страната ще превали и сняг и  е възможно дори да се образува снежна покривка. Това важи най-вече за планините, полупланинските райони и Североизточна България.

Утре валежите ще продължат, като най-значителни ще са в централните части на страната, Температурите ще останат почти без промяна, от 7 до 12 градуса.
В петък преваляванията ще отслабват и прекъсват, но няма да спират напълно.
Ще превалява и  в събота, като в Предбалкана и източната част на Северна България валежите ще се премесват с мокър сняг и сняг. На места там ще се образува и снежна покривка. Ще се усилва вятърът от североизток и с него ще прониква по-студен въздух с произход от северните части на Европейска Русия.

Динамична ще бъде обстановката от неделя до сряда. С прекъсваания ще превалява: над североизточните райони и високите места - сняг, над западните и южни - дъжд и сняг, като през нощта преваляванията ще бъдат в смесена фаза или сняг, а денем ще преминаватв  дъжд в ниските места на запад и югозапад.

Температурите ще бъдат около обичайните за първата половина на март и минималните ще са от минус 4 до плюс два, по високите места, при тихо време с по-малко облачност - и малко по-ниски. Възможността за по-опасно понижение е малка, заради динамичното време с вятър и различен тип облачност, както и бързо увеличаващото се слънево греене(скъсяването на нощта).  Дневните ще са най-често от 2 до 7, но в някои дни на североизток ще бъдат около и само малко над нулата, а в западните и южни части е възможно да достигат 10-12 градуса.
Това динамично време, нормално и характерно за март, ще продължи и в средата на следващата седмица, според сегашните сценарии, но още към вторник, с обръщането на въздушния пренос над Балканите от северозапад, вместо от североизток, ще започне повишение на температурите.
Според предварителните очаквания, този закъснял и кратък зимен опит ще приключи през втората половина на следващата седмица и температурите ще се върнат на нива, характерни за началото на ранната пролет - около и над 10-12 градуса в низините.