През следващите 8-9 дни времето у нас ще се определя от антициклон с център западно от страната ни. Въздушният пренос ще бъде най-често от запад-северозапад, а в някои  дни - от север.
До събота температурите като цяло ще се повишават и в първия почивен ден ще достигнат стойности близки до и около 20 градуса, като най-топло през деня ще бъде в Тракия и по поречието на река Дунав.
Минималните отначало ще са от минус 3, минус  4, на места по високите полета и до минус 5, до 1-2 градуса над нулата. Впоследствие те също слабо ще се повишат.
Ще бъде предимно слънчево, в някои дни - ветровито, а при стихване  на вятъра са възможни и кратки утринни мъгли, които бързо ще се разсейват.
В събота срещу неделя над страната ще премине бърз атмосферен фронт. Ще превали краткотраен дъжд, по високите места - сняг, но по този процес снежна покривка няма да има. Вятърът от север-северозапад ще се усили. Минималните температури в неделя ще са без промяна, а дневните ще се понижат с няколко градуса.
През първата половина на следващата седмица отново ще се установи предимно слънчево време, с минимални температури в рамките на обичайните за месеца и по-високи дневни.