Днес ще има променлива облачност, преди обед до незначителна. Максималните температури ще са от 21 до 26 градуса. След обяд на места в планините е възможно да превали  слаб краткотраен дъжд.  

Утре ще бъде топло, с развитие на купести облаци в следобедните часове. На места в планините и западните райони  са възможни слаби краткотрайни превалявания. Температурите ще бъдат от 24 до 30 градуса.

Топло и слънчево, със средна и висока облачност, без валежи, ще остане и в сряда, на Гергьовден. Максималните  температури ще са от 26 до 31 градуса, по-ниски по Черноморието.

В четвъртък от северозапад ще проникне по-хладен въздух. Облачността ще бъде значителна, на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат и ще са от 21 до 27 градуса.

В петък ще бъде по-хладно и ветровито, с променлива облачност и максимални температури от 17 до 22 градуса. Краткотрайни превалявания са възможни в Стара планина  и североизточната половина на страната. Ще духа умерен вятър от северозапад.

През почивните дни температурите ще бъдат около нормалните за сезона, в по-голямата част от страната от 19 до 25 градуса.