Днес облачността ще бъде променлива, в следобедните часове намаляваща до незначителна в северозападната половина на страната. Дневните температури ще са от 19 до 24 градуса. В планините ще духа слаб вятър от югоизток.

Утре ще остане без съществена промяна: сутрин сравнително топло, с минимални температури от 8-9 до 14 градуса, а дневни от 18 до 23. Ще духа слаб и умерен южен вятър, засилен над планинските  и източни райони и там температурите ще бъдат с градус-два по-високи. Облачността - предимно средна  и висока, но вероятността от превалявания е съвсем малка, само над крайните северозападни райони.

В сряда над страната ще премине атмосферен фронт.  Вятърът ще се ориентира от запад, облачността ще се увеличи и на места ще превали краткотраен дъжд, като не е изключено и да прегърми. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 15 до 21 градуса.

В четвъртък ще бъде слънчево, с минимални температури от 7 до 13 градуса и дневни от 17 до 23. В Дунавската равнина ще духа слаб и умерен вятър от запад.

В петък и събота времето ще остане без съществена динамика: топло за сезона с минимални температури от 5 до 11  градуса и сутрешни мъгли в низините и котловините. През деня ще бъде топло за сезона с максимални температури в петък от 19 до 24, 25, а в събота - малко по-ниски.