Днес облачността над страната ще бъде променлива, до значителна, но главно средна и висока. Без валежи. Ще се появи вятър от изток и североизток и дневните температури слабо ще се понижат спрямо тези от предходните дни, като ще са в интервала от 16 до 21, на места в крайните северозападни и югозападни райони - до 22 градуса.

Утре и в събота времето ще остане без съществена промяна. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните ще се понижат още малко и ще са от 14 до 19, в събота до около 20 градуса. Сутрин на места ще има мъгли, по-трайни в събота преди обед. В петък облачността ще бъде променлива, а в събота ще намалява до слънчево време.

В неделя след обяд ще се появи слаб и умерен южен вятър. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 17 до 22 градуса, в западната част на Дунавската равнина, защитена от южен вятър - до около 15. Там ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.

През нощта и в понеделник над страната ще премине размит атмосферен фронт и на места ще превали дъжд. Мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят. Вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина до умерен.  Минималните температури ще са от 8 до 13, а дневните - от 15 до 20 градуса - по-високи от обичайните за ноември.

Във вторник, сряда и четвъртък ще има средна и висока облачност, с малка вероятност за превалявания, главно в планините на западната и южна части на страната. Минималните температури ще бъдат най-често от 6 до 11 градуса, а дневните - от 16 до 21. В низините и котловините сутрин ще се образуват отново мъгли с различна трайност и там температурите през деня ще остават малко по-ниски.