Днес ще бъде облачно. В западните и централни райони ще превалява дъжд. Все още топло за сезона, с температури от 17 до 22 градуса. 

Утре денят ще започне със слаби превалявания, но около  и след обяд те ще се усилват и обхващат голяма част от страната. Особено интензивни ще бъдат през нощта срещу четвъртък над централните части на страната, а в четвъртък - в централната и източна част на Дунавската равнина. Там на места количеството валеж ще бъде около и над 40-50 литра на квадратен метър. В следобедните часове, отначало над западната част на Дунавската равнина ще се появи и усилва вятър от северозапад. С него над страната ще прониква по-студен въздух.

В четвъртък ще бъде хладно, с температури от 14 до 19 градуса.  и минимални от 7 до 12.  Над по-голямата част от страната ще продължи да превалява дъжд, освен над крайните западни райони. По-късно през деня и през нощта срещу петък от запад преваляванията ще спират навсякъде, без крайните източни райони.

В петък минималните температури ще са от 6 до 11 градуса, а дневните  - от 15 до 20. Над централните и западни райони облачността ще намалява до слънчево време. Облачно, все още със слаби превалявания, ще бъде над източните райони.

В събота и неделя времето  ще бъде слънчево и топло, с температури  между 16-17 и 21 градуса. В низините отново ще се появят мъгли с различна видимост и продължителност, а най-подходящо ще бъде времето в планините: слънчево, значително по-топло от обичайното и подходящо за туризъм.

Според предварителните очаквания на моделите, времето ще се задържи сухо и топло, в низините - мъгливо, в началото на третото десетдневие на месеца.