Днес денят ще започне със значителна облачност, която около и след обяд ще намалява. Ще бъде хладно за сезона, с дневни температури от 7 до 12 градуса.

Утре сутрин ще бъде студено. Заради по-малкото облаци в сравнение с днес, изстиването ще бъде по-съществено и минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, малко по-високи по Черноморието. През деня ще бъде малко по-топло от днес, с температури между 10 и 15, 16 градуса. Облачността ще бъде незначителна.

В неделя преди обяд ще бъде слънчево. Сутрин температурите ще са от минус 1 до плюс 4, а през деня от 11 до 17 градуса. На места в котловините  и около водните басейни ще се образуват мъгли. След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава.

В понеделник постепенното  затопляне ще продължи. Сутрин температурите в по-голямата част от страната ще бъдат от 2 до 7 градуса, само по високите полета до около нула. Остава възможността за предиобедни мъгли на места в котловините и низините. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18-19 градуса, по-ниски  в местата с мъгли. Над югозападните части ще има средна и висока облачност,  но преваляваняита ще остават южно от страната ни.

Почти без промяна ще остане времето във вторник, а в сряда и четвъртък минималните ще се повишат и ще са от 6 до 11 градуса, по-ниски  в местата с мъгли преди обед. Дневните ще останат от 15 до 20, само на места в южните райони до 21-22 градуса.