Днес и утре все още ще превалява, като в по-голямата част на страната извън планините, допълнителната снежна покривка ще бъде от няколко до 10-15 см. Малко повече валежи са възможни в някои райони под наветрените части на планините. Температурите ще са предимно в интервала от минус 3 до минус 8, а в крайните южни райони до около нулата.

В сряда преваляванията ще спират, а облаците ще изтъняват и ще се разкъсват. В четвъртък сутрин ще бъде студено, като най-ниски температури са възможни при изясняване в котловините и ниските райони на низините. Там отново не са изключчени минимални температури под минус 15 и дори до минус 20 градуса. През деня температурите отново няма да превишат нулата. Студено ще остане и в петък, но над южните райони опасността от ниски температури намалява, а дневните ще започнат слабо да се повишават.

През почивните дни постепенното, макар все още слабо, повишение на температурите, ще продължи, оставайки по-студено от нормалното за средата на февруари. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. По-осезаемо омекване на времето и начало на затопляне се очаква през първата половина на следващата седмица.