Утре ще има повече слънчеви интервали, а превалявания ще има на по-малко места. Ще се появи вятър от север и температурите ще са с 3-4 градуса по-ниски от днешните, от около 13 до 18-19 градуса.

В събота превалявания от слаб дъжд са вузможни главно над южната половина на страната. Температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса, а минималните от 3 до 8. 

В неделя ще бъде най-студено, като в Предбалкана и Североизточна България температурите ще бъдат под 10 градуса, от 7-8 до 10-11. В останалата част на страната температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса. По планините на места ще превали слаб дъжд в ниските части, а над 1200 метра- слаб сняг.

От понеделник ще започне бавно повишение на дневните температури, които към сряда ще достигнат интервала 13-18 градуса, но в първите два дни на седмицата сутрин ще бъде студено, с температури от 0 до 5 градуса, на места по поречията на реките и високите полета и до минус 2. Там ще се образуват слани и сутрешни мъгли, които до обяд навсякъде ще се разсейват.