До края на неделния ден ще остане предимно слънчево, с купеста облачност над планините, но малка вероятност за валежи.

Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса.

Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде все още слънчево, но още в сутрешните часове над северозападните райони ще се появи западен и северозападен вятър.

Облачността ще се увеличава и отначало над западните райони, а до края на деня - над по-голямата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на места ще превали и прегърми. Температурите около обяд в централните и източни части на страната ще бъдат все още високи - до 33, 34 градуса.

Вятърът в Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен.

През нощта срещу вторник и във вторник ще вали над по-голямата част от страната, като са възможни и по-интензивни валежи.

Температурите ще са в широк интервал. Над по-голямата част от страната ще бъде значително по-хладно от предходните дни, с температури в местата с облачно време и продължителни валежи от 20-22 градуса до 28, 29 при наличие на повече слънчеви интервали.

По-късно през деня преваляванията ще прекъсват и спират. Все още ще превалява на места в северните и западни части на страната.

Вятърът ще се ориентира от североизток-север и ще бъде слаб, по Черноморието - до умерен.

В сряда облачността ще бъде променлива. Краткотрайни валежи ще има на места в северните и западни райони. Температурите ще бъдат от 25-27 градуса по високите полета до около 32 в низините.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност, с малка вероятност за превалявания. температурите ще са от 27 до 31, 32 градуса.

През почивните дни ще бъде слънчево или с незначителна облачност и температури от 29 до 34 градуса.