Привечер и през нощта от запад над страната ще премине студен атмосферен фронт. Отначало над Северозападна България ще се появи и бързо ще се усили вятър от запад  и северозапад. Ще започнат превалявания, които през нощта ще обхванат централните и източни райони.
Утре от запад на изток дъждът бързо ще спира, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде ветровито и по-студено от днес с 8-9 градуса: дневните температури ще са от 17 до 23 градуса. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен.
Без съществена промяна ще остане времето и в четвъртък. Ще бъде ветровито, с променлива облачност и температури около 20 градуса. Минималните ще бъдат най-често от 9 до 14 градуса, по-ниски по високите полета.
През нощта срещу петък от запад на изток отново ще превали за кратко. 
В петък и събота вятърът ще отслабва и ще започне да се ориентира от север, но няма да спира напълно. Ще остане хладно, с променлива облачност, в събота до слънчево. Тогава и температурите през деня ще се повишат слабо.
В неделя и понеделник ще има повече облаци, но превалявания от слаб дъжд са възможни само  на отделни места в северните райони, Предбалкана и по Черноморието. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по-високи през втория ден.