Днес облачността ще бъде променлива. В западната половина на страната на места около обяд е възможно да превали локално слаб краткотраен дъжд.

По-голяма вероятност за краткотрайни превалявания има около планините на Югозападна България.

В района на София не е изключено на отделни места да превали слаб краткотраен дъжд.

Дневните температури ще са от 25 до 30 градуса.

В Северна България ще духа слаб, в централните части на Дунавската равнина - временно до умерен вятър от изток и  североизток.

Утре ще бъде слънчево, с незначителна облачност и малка вероятност за краткотрайни валежи.

Температурите - почти без промяна, от 26 до 30 градуса, в западната част на Дунавската равнина и Сандански - до около 31.

С изключение на районите по поречието на Дунав, в останалата част на страната ще духа до умерен вятър от североизток.

През първите два от дългата поредица почивни дни - събота и неделя, ще бъде слънчево, с развитие на незначителна купеста облачност и почти без валежи.

Дневните температури ще бъдат по-високи от нормалните за началото на септември, от 26 до 31 градуса, в неделя по поречието на Дунав - до около 32.

Минималните също ще са високи за началото на календарната есен и  ще бъдат най-често от 12 до 17 градуса, в местата с вятър и по Черноморието - малко по-високи.

В понеделник и вторник съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще остане подходящо както за море, така и за планина, с температури, по-характерни за август и само бързо скъсяващите се дни ще напомнят за наближаването на есента.

Минималните температури ще останат най-често от 12 до 17 градуса, по високите полета и котловини до около 10, а дневните ще бъдат от 27 до 32 градуса, на места по поречието на Дунав и крайните южни райони до около 33.

В неделя вятърът ще отслабва, а в понеделник и вторник ще се ориентира отначало от югоизток, а впоследствие от изток - слаб, в източните райони и в Дунавската равнина - до умерен.

Според предварителните прогнози, без съществена промяна - топло и сухо, ще остане времето и  след края на празниците, в средата на следващата седмица. Повече подробности за това очаквайте в следващите дни.

Остава висока и опасността от полски пожари на много места в страната, заради предимно сухото и  често ветровито време.