Днес следобед  облачността ще остане  незначителна. Дневните температури ще са от 6 до 12 градуса. 

В Дунавската равнина ще духа умерен и временно - силен вятър от запад.

Довечера ще започне увеличение на облачността и утре сутрин от запад ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат голяма част от Северна България и някои западни райони.

Дневните температури утре ще са почти без промяна, от 6 до 12 градуса.

В събота преди обед валежите ще обхващат цялата страна. Температурите ще се понижават. Отначало в северозападните райони, до около обед в съботния ден, а впоследствие и в западните високи полета, дъждът ще преминава в сняг.

Според сегашните преценки, дъждът в Софийско ще премине в сняг още в сутрешните часове на съботния ден. 

В южните и източни части на страната през по-голямата част от съботния ден валежите ще са от дъжд и едва привечер  и през нощта срещу неделя от северозапад на югоизток постепенно също ще преминават в сняг. 

Ще духа и умерен до силен вятър от североизток, като са възможни и снегонавявания.

Преваляванията ще продължат и в неделя и едва в понеделник ще отслабват и спират.

Максималните температури ще бъдат отрицателни - от минус 5 до нула градуса, а минималните от минус 10 до минус 5, но след спиране на валежите и изясняване, по високите полета на Западна и Югозападна България са възможни и стойности до около минус 15, минус 17 градуса. 

След спиране на валежите и изясняване на времето, от вторник-сряда до втората половина на седмицата, минималните температури в някои райони ще бъдат много ниски - до минус 15, но не са изключени и варианти с понижението им и до около минус 20 градуса.

По-конкретни прогнози очаквайте след преминаването на валежния циклон, тъй като при такива обстановки е важна  и  дебелината на снежната покривка.
Денем, въпреки слънчевото време, максималните стойности от вторник до четвъртък-петък няма да превишават нула градуса, а на места ще остават около и по-ниски от минус 5.
 Според сценариите на моделите, студът ще се задържи през по-голямата част от следващата седмица.

Заради сложната  обстановка, която се задава от утре, очаквайте актуализираните прогнози и анализи в следващите часове и дни.