Днес ще бъде облачно. Все още на места ще превалява слаб сняг, но с напредването на деня преваляванията ще спрат почти навсякъде, освен на места в Източна България.

Температурите през деня ще бъдат от минус 5 до нула градуса, само в крайните южни райони до плюс 1.

Привечер и през нощта облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява.

Минималните температури ще са от минус 10 до минус 5 градуса, но са възможни и стойности до около минус 12, минус 14 на отделни места.

Утре ще бъде слънчево, но студено, с дневни температури от минус 5 до плюс 1 градус.

В сряда облачността над южните райони ще се увеличи и около Рило-Родопската област е възможно да превали слаб сняг. Минималните температури ще са от минус 13 до минус 8, а дневните ще останат почти без промяна, от минус 5 до 1-2 градуса над нулата в крайните южни  райони.



Западният вятър ще стихне, а впоследствие временно ще се ориентира от североизток и изток, предимно слаб.

В четвъртък времето ще омекне слабо и дневните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3, плюс 4 градуса. Минималните ще останат ниски, от около минус 10(на места до минус 12, минус 13) до минус 5 градуса. 

Облачността ще бъде променлива, по-значителна над северните райони. Вятърът отново ще се ориентира от запад, предимно слаб.

Без съществена промяна ще остане времето  в петък и събота. Ще бъде студено, с минимални температури от минус 12 до минус 6, в отделни котловини с дебела снежна покривка до минус 15, минус 17 и дневни от минус 5 до нула градуса.

Според актуалните модели, по-съществено затопляне не може да се очаква по-рано от началото на следващата седмица, затова следете прогнозите ни в следващите дни.