Днес преди и около обяд ще бъде слънчево, в Дунавската равнина - ветровито, с умерен, по-късно - силен вятър от запад-северозапад.

Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса.

По-късно след обяд и привечер облачността от север ще се увеличи и отначало в северните райхони ще превали краткотраен дъжд. По-значителни количества са възможни на места в Предбалкана и североизточните райони.

От североизток ще нахлува студен въздух и температурите утре ще се понижат.

Минималните ще са от 5 до 11, а дневните от 11 до 16 градуса. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Облачността ще бъде променлива, намаляваща на запад до незначителна. Слаби краткотрайни превалявания са възможни над източната половина на страната.

В сряда ще остане студено за сезона, като сутрин в западната половина на страната са възможни слани и сутрешен мраз(отрицателни минимални температури). Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, до незначителна над западната половина на страната. Дневните температури ще бъдат от около 9-10  до 15 градуса.

В четвъртък денят ще започне с ниски за края на април температури, по високите полета от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса. На много места в страната ще се образуват слани.

През деня ще бъде слънчево и ще започне бързо повишение на температурите, които ще достигнат 12-18 градуса.

Повишението не температурите ще продължи и в петък и събота и дневните стойности през втория ден ще достигнат 22-27 градуса. Ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност, по-значителна през втория ден.

 

В неделя над западната половина на страната ще се развива по-значителна купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще остане топло, с температури по-характерни за втората половина на месец май и началото на юни.