Днес ще има променлива облачност. На места е възможно да превали, като по-съществени валежи отново ще има на места в Североизточна България.

Дневните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток.

 

Утре съществена промяна на времето не се очаква. Слаби превалявания са възможни само  в крайните източни райони и по Черноморието. Минималните температури ще са от 5 до 11, а дневните - от 16 до 21 градуса.

В сряда в Дунавската равнина ще се появи западен вятър, който през деня ще се усили до умерен.

Температурите ще започнат да се повишават. Минималните ще сa oт 7 до 12, само по високите полета и котловини малко по-ниски, до около 5 градуса. 

Дневните ще достигнат 19-24 градуса.

В четвъртък и петък повишението на температурите ще продължи. Минималните ще бъдат от 8 до 13, а дневните в четвъртък от 20 до 25 градуса и от 21 до 26, 27 в петъчния ден.

Облачността ще бъде незначителна, средна и висока. 

В четвъртък западният вятър ще се усили, в Дунавската равнина до временно силен, но през нощта срещу петък ще стихне, а впоследствие ще се появи слаб източен вятър.

В събота и неделя ще остане сухо и топло за началото на октомври, с минимални температури от 9 до 14 и дневни - от 22 до 27 градуса. На отделни места не са изключени и по-високи стойности, до около 28, 29 градуса.