Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността . Ще бъде топло за сезона, с максимални температури от около8 до 15 градуса.

В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

Утре, както и в събота и неделя ще остане топло за сезона, с минимални температури от минус 2, минус 4 в котловините южно от Стара планина, защитени от западен вятър, до плюс 4 в Дунавската равнина, крайните южни райони и морския бряг.

В събота облачността ще се увеличи, вятърът ще се усили и на места ще превали дъжд, в планините - сняг, но валежите няма да бъдат продължителни. Температурите ще се понижат временно с 2-3 градуса, оставайки високи за сезона.

В неделя дневните ще са от 8 до 13, 14 градуса, малко по-ниски в местата с намалена видимост. В крайните южни райони и западната част на Дунавската равнина са възможни и малко по-високи стойности.

Много по-топлото от обичайното за сезона време ще продължи и в началото на следващата седмица. Минималните температури ще бъдат положителни в цялата страна, достигайки на места и стойности около 10 градуса.

Максималнте от понеделник до сряда ще бъдат от 14 до 19 градуса, но в Дунавската равнина и Тракия не са изключени и стойности около 20 градуса.