Утре вятърът над страната постепенно ще промени посоката си от южен на източен и североизточен и с това, отначало  над Северна България, ще проникват по-студени приземни въздушни маси.

Температурите ще се понижат с няколко градуса  спрямо сегашните си рекордно високи стойности, но все пак ще останат доста над обичайните за месеца.

Това важи и за дневните, и  за минималните температури.
Утре минималните ще са все още много високи, от 10 до 15 градуса - стойности, характерни за първата половина на месец май.
Дневните ще бъдат от 12-14 на северозапад до 21-23 в крайните южни райони.
Облачността ще бъде значителна, но все още средна и висока.
Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от изток-североизток.

През нощта срещу четвъртък минималните температури ще бъдат от 4-5 до 10-11 градуса в южните райони.
Облачността ще се вплътнява  и  в четвъртък от запад на изток ще започнат слаби превалявания от дъжд.
Дневните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса. Ще остане ветровито, с умерен и силен източен вятър.
Минималните температури в петък ще са от 4 до 9, а дневните - от 7 до 13 градуса. Вятърът ще отслабва, а по-късно ще се ориентира от северозапад.
През нощта дъжд, предимно слаб, ще вали над западната половина на страната, а преди обяд - над централните и северни райони. Валежните количества няма да бъдат големи.

В събота и неделя отново ще се затопля и дневните температури ще са от 10 до 16 градуса. В събота в Дунавската равнина ще духа слаб, а в неделя - умерен  и  временно  силен западен вятър. Облачността ще бъде разкъсана, по-значителна през първия ден на север, а в неделя ще намалява до слънчево време.
В понеделник ще бъде топло за февруари, с минимални температури над нулата в повечето места, освен някои високи западни полета и дневни от 13 до 18-19 градуса. В Дунавската равнина ще остане ветровито с умерен вятър от запад - югозапад.
Според предварителните прогнози, някакъв намек за завръщане на зимата у нас не се очаква поне до последните 3-4 дни на месеца.