До края на седмицата времето ще остане без промяна. Ще бъде предимно слънчево, сутрин в низините и котловините с мъгли, като на повечето места, където ги има, видимостта до обед ще се подобрява. Минималните температури ще са от минус 5 до нула, по поречията на реките и високите полета до минус 6, минус 7 градуса, а дневните от 8 до 13 градуса. 
В планините ще бъде топло и слънчево, с температури малко под 10 градуса на 1200 метра надморска височина.
В понеделник от запад облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу вторник отначало в северозападните райони ще завали дъжд. Ще се появи югозападен вятър, в планините - до умерен.
Във вторник преваляванията ще обхващат цялата страна, но след обяд от северозапад ще спират. Температурите ще бъдат в широки интервали: от около 5 градуса в северозападните райони, където вятърът ще се ориентира от северозапад, до 14-15 в източните и местата, чувствителни на южен вятър северно от планините. В планините, според сегашните преценки, над 1000-1200 метра преваляванията ще преминават в сняг преди да спрат.
В сряда преваляванията ще спират навсякъде, последно - в крайните югоизточни райони. Температурите ще бъдат от 6 до 11 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, облачността ще намалява до незначителна. Подробностите около тези процеси vremeto.dir.bg ще следи и анализира за вас и през следващите часове и дни.