Вчера на някои места в страната бяха отбелязани температурни рекорди: Добрич - 18,0°C, Кнежа - 19,8°C, Оряхово - 18,5°C и Ново село - 19,3°C, но и в много други градове температурите бяха близо до рекордните за този ден.

Днес ще бъде много топло за сезона, с температури от 14 до 19 градуса, на места северно от планините и в Източна България - до 20-21.

След обяд облачността ще се увеличава и още довечера над крайните северозападни райони ще завали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще прониква по-студен въздух.

Утре преваляванията ще обхващат по-голямата част от страната. Температурите ще бъдат от около 10 градуса в северозападните райони и високите полета до 15-16 в крайния Югоизток на страната. Привечер от запад преваляванията ще отслабват, но и в сряда и четвъртък все още ще превалява, като през втория ден над 800-1000 метра е възможно да преминават в слаб сняг. 

Температурите в средата на седмицата ще бъдат от 7 до 13 градуса, а минималните от минус 3, минус 4 до плюс 1-2 градуса.

От петък до края на седмицата дневните температури слабо ще се повишат.

В планините днес ще бъде много топло, с температури на 1200 метра 9-10 градуса. От утре ще застудее и през деня ще бъдат от нула до 2 градуса, а към края на седмицата до около 4-5 градуса. Привечер над планините на Западна България ще завали дъжд, който в сряда и четвъртък ще премине в сняг но количествата валежи няма да превишат няколко литра на квадратен метър.