Днес и през следващите няколко дни времето ще бъде с променлива облачност, често до слънчево. В котловините и ниските места е възможно образуването на мъгли, които няма да са повсеместни и трайни. Минималните температури утре ще са от минус 8 до минус 3, а впоследствие слабо ще се повишават.

Дневните днес ще са от 2 до 7, а през следващите 3 дни в северозападните райони, където липсва снежна покривка, е възможно да достигнат 8-9 градуса.

В четвъртък ще започне постепенна промяна на времето. Облачността ще се увличава и  на места в западните райони ще превали слабо.

През последните дни до края на седмицата синоптичната обстановка ще бъде доста сложна. Южно от страната ни ще се образува дълбок, бавноподвижен средиземноморски циклон. От петък до неделя под негово влияние над страната ще се създаде валежна обстановка с продължителност най-малко 2- денонощия. Валежите в източната половина на страната в началото ще бъдат от дъжд, а по високите полета на Западна България - от сняг.

Заради сложността на очакваната ситуация, подробностите по прогнозите ще се уточняват в следващите дни, за което vremeto.dir.bg ще ви информира своевременно в прогнозите и анализите си.Превалявания в края на седмицата, но без големи студове