Днес ще остане предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Сутрин само на места в котловините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса, по високите места в низините и полупланинските райони до плюс 2-3, а дневните ще достигат 4 до 9 градуса.

В четвъртък в източните райони и северно от планините  за кратко ще се усили вятърът от юг и температурите ще се повишат още малко. Отначало средна и висока, облачността ще започне да се увеличава. Привечер от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

По студения фронт ще превали дъжд, но преваляванията няма да бъдат продължителни, освен в петък в Родопите и Югоизточна България. С понижението на температурите дъждът ще премине в сняг по високите места, но освен в крайните южни райони и в Рило-Родопската област съществена нова снежна покривка няма да се образува.

Привечер срещу събота и в събота преваляванията ще спрат навсякъде, освен в крайните югоизточни райони и по Черноморието. Там валежите по време на обстановката ще бъдат от дъжд.

Характерно за времето от петък до края на тази, а и в началото на следващата седмица ще бъде вятърът. Той ще духа от запад и северозапад, в Дунавската равнина умерен, на моменти - силен, въпреки относително високите за Януари температури, той ще създава усещане за дискомфорт и по-студено време.

В планините след петък ще има значителна облачност, с превалявания от сняг: в Рило-Родопската област - по-съществени, а в Стара планина - слаби. Ще бъде ветровито, с дневни температури около нула градуса.