Днес ще остане слънчево, с временни увеличения на облачността. В някои котловини и ниски места ще има краткотрайни мъгли, които до обяд ще се разсеят. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, на места до 11-12.

Утре минималните ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса. През деня облачността от запад ще се увеличава и  вплътнява и привечер от северозапад с умерен вятър ще започне да нахлува по-студен въздух. Отначало в северозападните райони ще завали дъжд, който през нощта срещу петък ще обхваща западните и централни райони, а в предиобедните часове в петък - цялата страна.

Отначало валежите в ниските места ще бъдат от дъжд, само в местата с надморска височина над 800-1000 метра ще са от мокър сняг и сняг. Възможно е при по-интензивен валеж и в по-ниски места валежът временно да се премесва с мокър сняг, но в петъчния ден в по-голямата част от централните и източни райони преваляванията ще са предимно от дъжд или мокър сняг, на места - интензивни. В петък, отначало в западните райони, дъждът ще преминава в сняг, но от северозапад валежите ще отслабват.

През нощта срещу събота и в събота почти навсякъде, освен в крайните източни и югоизточни райони, преваляванията ще преминават в сняг, но от запад постепенно ще отслабват и спират.  

В неделя ще бъде студено и ветровито, с обичайни за януари температури, минимални от минус 6 до минус 1, максимални от 1 до 6,  по високите полета по-ниски, до около нула градуса. В Дунавската равнина ще бъде ветровито, с умерен западен и северозападен вятър.

В началото на седмицата времето ще остане без съществена промяна, Минималните температури ще се понижат още малко, а впоследствие дневните  слабо ще се повишат.

Заради динамичните обстановки в петък и събота, vremeto.dir.bg ще актуализира прогнозите винаги, когато е необходими, според сценариите на моделите през следващите дни и часове.

Обръщаме внимание на тези, които възнамеряват да пътуват през планинските проходи в края на седмицата да бъдат особено внимателни или да отложат пътуванията си.