Днес облаността ще остане променлива, често значителна. Все още ще превалява краткотраен сняг, без да оставя допълнителна снежна покривка. Дневните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.

Утре повече облачност ще има над Северна България. Почти без валежи. Там ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2, в югозападните райони до минус 10, а дневните ще се повишат и ще са от 2 до 7 градуса.

В петък ще остане ветровито, с по-често значителна облачност. Слаб дъжд е възможен в Североизточна България. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните от 5 до 10. 

В събота вятърът ще се ориентира от юг и в Източна България и северно от планините температурите ще достигнат 12-14 градуса. В останалата част от страната минималните ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат. Ще завали дъжд, а по високите полета на Западна България - дъжд и сняг, който впоследствие ще премине в сняг, но до вечерта ще спира. В източната половина на страната валежите ще бъдат от дъжд, като значителни количества са възможни в крайните източни, югоизточни райони и по Черноморието.

В неделя преваляванията ще спират. Ще бъде относително хладно, в Дунавската равнина - ветровито. Дневните температури ще са от минус 2 до плюс 4 градуса.

Според предварителната прогноза, през първата половина на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време, с дневни температури от 4 до 9 и минимални от минус 6, минус 7 до минус 2 градуса. В низините и котловините е възможно да се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски.