Днес ще бъде облачно, с превалявания от сняг. В следобедните часове от запад на изток преваляванията ще отслабват, а през нощта ще спират.

Дневните температури днес ще бъдат от минус 3, минус 5 в северозападните райони, до плюс 4-5 градуса на юг и изток, където преваляванията до по-късните следобедни часове ще бъдат и в смесена фаза, а в крайните източни и южни райони - от дъжд.

Утре облачността ще намалява до незначителна, без валежи. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 9 до минус 4, а дневните - от минус 4 до плюс 2.

Без съществена промяна ще остане времето в сряда. Вятърът временно ще отслабне и на места минималните температури ще се понижат до стойности под минус 10 градуса.

В четвъртък облачността ще се увеличи и ще бъде променлива. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2, а дневните от минус 3 до +3 градуса.

Ще духа умерен и силен вятър от запад и северозапад. На места е възможен съвсем слаб сняг. До събота времето ще остане без съществена промяна, а в края на седмицата повишението на температурите ще продължи.