Днес облачността ще бъде променлива, в процес на увеличение през деня. Възможно е да превали слаб сняг, в южните райони - слаб дъжд, като количествата валеж, освен на места в планините, няма да бъдат съществени. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

Утре минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1. През деня ще остане със значителна облачност, намаляваща в северозападната половина на страната. преди обяд все още е възможно да прехвърча слаб сняг, а на юг да преръми. Дневните температури ще са от 5 до 10 градуса. През деня вероятността за превалявания намалява, освен в крайните южни и югозападни райони.

В петък над Западна и Централна България ще бъде облачно, а над източните райони ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще са от минус 4 до 1, а максималните през деня ще достигнат стойности от 6 до 11 градуса. Над югозападните райони и Рило-Родопската област ще превали дъжд, над 1500 метра надморска височина - сняг.

През почивните дни няма да настъпи съществена промяна на времето. Облачността ще бъде най-често значителна, само в първата половина на съботния ден над северните райони ще намалява до слънчево. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до 1, на места при ясно време и стихване на вятъра до минус 5, 6, а дневните ще останат от 5, 6 до 10-11 градуса. Отново главно около планините и в южните райони не са изключени съвсем слаби превалявания.

Засега предварителните прогнози на моделите предвиждат постепенно затопляне от понеделник, като вторник и сряда на места в западната част на Дунавската равнина, Тракия и югозападните райони те ще достигнат стойности около и над 15 градуса. При динамичните мартенски процеси, обичайните периоди от 5-7 дни, за които има добра успеваемост на прогнозите, се скъсяват до няколко дни(понякога само 2-3), затова относно времето през следващата седмица, очаквайте прогнозите и анализите ни в следващите часове и дни.