Още в следващите часове вятърът, който вече се появи в Дунавската равнина, от западен ще смени посоката си на север-северозападен и ще се усили. С него над страната ни ще нахлува по-студен въздух. Днешните температури ще бъдат все още високи: в интервала от 16 до 21 градуса, но утре ше се понижат осезаемо и ще са от 11 до 16-17 градуса.

Минималните утре ще са от 2 до 7, на места по високите полета, защитени от вятъра, до около нула градуса. Впоследствие вятърът отново ще се ориентира от запад и по-студената въздущна маса ще започне да напуска страната.

В сряда ще остане ветровито, с умерен, на моменти в Дунавската равнина - до силен западен вятър. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса и ще са от 14 до 19, на места 20 градуса.

В четвъртък ще бъде по-топло, но ветровито. Минималните температури в Дунавската равнина ще останат около и по-високи от 10 градуса заради вятъра, в останалата част на страната ще са от 7 до 10 градуса. Дневните ще бъдат от 16 до 22 градуса.

През нощта срещу петък над страната ще премине студен атмосферен фронт. Атмосферата ще се лабилизира, на места ще превали краткотраен дъжд, който не е изключено отново да бъде придружен от гръмотевици. Минималните температури ще останат без промяна - от 8 до 13 градуса, а дневните ще се понижат и ще са от 12 до 17.

В събота отново ще бъде доста топло, с високи минимални и дневни температури от 18 до 23, на места в Северозападна България и Тракия до 24, 25 градуса. Ще остане ветровито. В неделя, според актуалните сценарии  на моделите, отново ни очаква захлаждане и краткотрайни превалявания.Обръщаме внимание, че заради голямата динамика на атмосферните процеси, прогнозата за почивните дни подлежи на доуточняване, за което ще ви информираме своевременно.