Днес времето остава слънево и топло, с температури от 25 до 30 градуса, на места в низините до 31.

Утре минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. През деня ще остане топло и предимно слънчево, но в следобедните часове около планините на Югозападна България ще се развива купеста облачност и не са изключени краткотрайни валежи.

През нощта срещу петък от северозапад ще прониква малко по-хладен въздух и  в петък атмосферата над западната и централната част на страната ще бъде по-нестабилна. На повече места са възможни локални краткотрайни превалявания с гръмотевици. Сутрешните температури остават без промяна, а дневните ще се понижат с 2-3 градуса и ще са в интервала от 23 до 28 градуса.

В събота по-значителна купеста облачност и вероятност за превалявания ще има над южните райони и около планините. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя и понеделник превалявания са по-малко вероятни, само на места в планинските райони, а във вторник и сряда отново ще превали и прегърми на повече места в страната. Температурите ще останат около и малко  над обичайните за сезона, сутрин от 9 до 14, а след обяд от 23 до 28 градуса.