До края на неделния ден ще остане слънчево и топло. Привечер в крайните западни райони под влияние на приближаваща страната ни от запад област на ниско налягане, добре изразена и във височина, над крайните западни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, но само на някои места, главно около планините не е изключено да превали и прегърми.
Утре над западната половина на страната времето ще се лабилизира, на места ще превали и прегърми. Температурите там ще се понижат с няколко градуса, но ще останат около обичайните за май, от 22 до 26, за София 21-22 градуса. В Източна България ще остане предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. 
Минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса и няма да се променят съществено в повечето места през цялата седмица.
Във вторник, според очакванията на моделите, високата циклонална област ще се премести към Североизточна Африка и очакваното до вчера значимо дестабилизиране на времето над страната ни няма да бъде толкова ясно изразено: следобед ще се развива купеста облачност, но преваляванията ще имат локален характер, главно около планините на централната и западна част на страната. Дневните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса. 
От сряда температурите отново ще се повишават и до петък ше достигнат 23-28 градуса. Вероятността за краткотрайни превалявания в следобедните часове, макар да не се изключва напълно, остава сравнително малка(следете прогнозите на vremeto.dir.bg по градове).