През следващите дни времето няма да промени съществено характера си. Обичайно за прехода между пролетта и лятото, то ще бъде неустойчиво в часовете след пладне и преди полунощ, с краткотрайни превалявания с подчертано локален характер.

Днес и в сряда ще бъде топло, в низините и горещо, с температури от 26 до 31, на места до 32 градуса. Ще има променлива облачност, преди пладне в много места незначителна, а след обяд увеличаваща се, при което са възможни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

Минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса.

По морето днес и утре ще бъде топло и все още почти без валежи.

От четвъртък постепенно ще започне допълнителна лабилизация на атмосферата и в следобедните часове на повече места ще превали и прегърми. Не са изключени локални градушки. В последните дни на седмицата ще прониква малко по-хладен въздух и температурите ще се понижат с 2-3 градуса и ще бъдат близки до обичайните за това време на годината. Ще остане неустойчиво, като превалявания с гръмотевици ще има и в източните райони и по морето. Ще се понижи и температурата на морската вода. Максималните температури в страната ще бъдат от 24 до 29 градуса, а минималните няма да се променят съществено.

Постепенно стабилизиране на времето и повишение на температурите ще запоичне през следващата седмица.