Днес времето ще бъде неустойчиво, с променлива облачност, преди обяд на места в източните райони до слънчево. Около и след обяд ще превали и прегърми, като най-интензивни ще бъдат гръмотевичните бури в централните части на страната. Температурите ще бъдат от 25 до 30, в източните райони до 32 градуса.

Утре и през почивните дни ще остане неустойчиво, с повече слънце преди обяд и краткотрайни валежи в следобедните часове. Условия за силни гръмотевични бури ще има отново над Източна България. Възможни са и локални градушки. Температурите ще бъдат около обичайните за месеца, от 24 до 29 градуса. Без съществена промяна ще остане времето и през първите дни на следващата седмица.

В планините през следващите дни ще бъде неустойчиво, с гръмотевични бури, краткотрайни превалявания, придружени с усилване на вятъра, не са изключени и градушки. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 15-16 градуса до края на седмицата.

По морския бряг също ще се установи неустойчиво време. Ще бъде топло, с температури достигащи 27-29 градуса, но краткотрайните превалявания и гръмотевични бури ще бъдат ежедневни.
В София температурата през деня през следващите няколко дни ще бъде около 24, 25 градуса. Главно след обяд и преди полунощ има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици.