Днес ще остане с променлива облачност и малко по-хладно от обичайното за сезона, с температури от 22 до 27 градуса. На места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

Предстоящата неустойчивост на атмосферата над региона ни ще се дължи на област на ниско атмосферно налягане, добре изразена и във височина. Нейният център в момента е разположен над Северното Черноморие. Блокирана от североизток от стабилен и бавноподвижен антициклон над територията на Русия, тя ще остава почти неподвижна, разширявайки се на запад и отчасти на юг.
Утре и в четвъртък температурите в някои райони на страната  ще се повишат с 1-2 градуса(виж прогнозите по градове), но атмосферата ще се лабилизира допълнително и превалявания ще има на повече места, като те ще са придружени и от гръмотевици. Преваляванията ще имат локален характер и няма да бъдат интензивни и масови едновременно.

От петък ще започне постепенно стабилизиране на времето. Температурите ще бъдат от 24 до 29, на места в низините до около 30 градуса, а превалявания са възможни само на отделни места предимно в следобедните часове. През почивните дни, особено в неделя, превалявания ще има главно над планините. В началото на следващата седмица според днешните сценарии на моделите, областта на ниско атмосферно налягане във височина постепенно ще се придвижва на север и над Балканите нараства вероятността за установяване на слънево и горещо време. Vremeto.dir.bg ще ви информира своевременно за очакваните прогнози.