Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има все още над източните райони, където не е изключено на места да превали слаб дъжд. Там ще духа до умерен северен вятър, който до довечера ще стихне. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, малко по-ниски с североизточните райони.

От утре до средата на следващата седмица времето остава без промяна. Ще бъде слънчево, през деня - топло, с максимални температури от 23 до 28 градуса. Сутрин ще бъде по-хладно, с минимални температури от 8 до 13 градуса. 

Промяна на времето: захлаждане и превалявания, предварителните прогнози на моделите предвиждат за периода около 7-8 октомври, но все още е твърде рано за подробности около тези процеси.

В планините през следващите дни ще бъде слънчево и топло за сезона. Временни увеличения на облачността ще има само утре, събота, когато на места е възможно да превали слабо. Температурите на 1200 метра надморска височина от днес до понеделник ще ще бъдат около 15 градуса, а от вторник - до 16-18 градуса.

По морския бряг времето също ще бъде приятно. Температурите на въздуха от днес до понеделник ще са от 23 до 25 градуса, а от вторник до 26-28 градуса, на морската вода 21-23 градуса.