Температурите тази сутрин в по-голямата част на страната са  от 2 до 5 градуса. Нула градуса е минималната в Елхово, няколко десети над нулата - в София, а най-студено  е било в северозападната част на страната заради ясното и тихо време там: във Видин минималната температура е минус 3.4 градуса.

Днес и утре ще остане значително по-студено от обичайното за сезона. Облачността ще бъде променлива, до незначителна в крайните западни райони. На изток ще бъде облачно, а по Черноморието и крайните източни райони все още ще превалява дъжд, който по крайбрежието ще бъде обилен. Валежите там ще спират едва утре. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в крайните западни райони со 14, за София към 8, 9. В районите с превалявания на изток ще бъде с няколко градуса по-студено.

В сряда ще започне бързо затопляне на времето. Ще бъде предимно слънчево и температурите в средата на седмицата ще бъдат от 13 до 18, на места в югозападните райони до 20 градуса. Ще се повишат и минималните, които ще бъдат от 3,4 до 9 градуса.

В петък облачността от запад ще се увеличи и до неделя ще бъде значителна. Ще започнат превалявания от дъжд, но ще остане сравнително топло и сняг ще вали само по най-високите планински части. Дневните температури слабо ще се понижат, а минималните ще останат без промяна.

В планините днес ще има променлива облачност. Ще бъде студено. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат малко над нулата. Към средата на седмицата и  там ще се затопли осезаемо, като дневните температури и там ще бъдат към 11, 12 градуса. През почивните дни слабо ще захладнее и те ще са към 6-8 градуса.