Днес и през следващите 2-3 дни ще остане с променлива облачност и дневни температури от 12 до 17 градуса. Минималните ще бъдат от около нула до плюс 5-6 градуса. Днес и утре ще духа слаб, по Черноморието умерен вятър от североизток.
В четвъртък отново ще се появи север-североизточен вятър и с него над страната ще започне да нахлува студен арктичен въздух. Ще бъде почти без валежи, освен в крайните североизточни райони и Предбалкана, където е възможен слаб дъжд, а впоследствие да прехвърчи слаб сняг.
Температурите ще започнат да се понижават и в събота и неделя максималните ще бъдат от 6 до 11 градуса.
Според предварителните прогнози в началото на следващата седмица ще остане студено, с дневни температури от 4 до 10 градуса и минимални от минус 6 до минус 1. При стихване на вятъра и изясняване не са изключени и стойности до минус 7, минус 9 градуса.
В планините до четвъртък ще има променлива, по-често значителна облачност. Температурите на 1200 метра ще бъдат от 7 до 10 градуса. От петък ще застудее рязко и дневните температури до края на седмицата няма да превишават минус 1, нула градуса. За съжаление на скиорите процесът ще мине без съществени валежи, като дори слънчевите часове ще бъдат повече от тези в началото на седмицата. Ще духа и умерен вятър от север.