Днес в по-голямата част от страната ще бъде слънчево и топло, с дневни температури от 20 до 25 градуса.  Още след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, ще се появи северозападен вятър и ще започне да нахлува студен въздух.

Отначало над западните райони ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Температурите ще се понижават.

До полунощ валежите ще обхванат централните и западни части на страната, а до сутринта  - и Източна България.  Температурите в ранните часове на деня ще са от 8 до 13 градуса, а дневните ще останат почти същите, от 8-9 до 14 градуса. Ще духа умерен вятър от запад, който през деня в четвъртък ще отслабва, но ще  се ориентира от север-северозапад. През целия ден в по-голямата част от страната с прекъсвания ще превалява дъжд и ще бъде хладно за сезона.

През нощта срещу петък вятърът ще отслабне още, а облачността ще намалява над западната половина на страната. Температурите ще бъдат от около нула-един градуса над югозападните райони, където има вероятност за мраз (отрицателна температура) и слани, до 7-8 на север, където все още ще духа западен вятър и в източните райони, където облачността ще задържи изстиването.

В петък през деня ще остане хладно, с дневни температури от 10 до 15 градуса. В западната част на Дунавската равнина ще остане ветровито. Все още на места в страната ще превалява дъжд, предимно слаб.

В събота сутрин по високите полета на Западна България и в югозападните райони отново ще бъде студено, с вероятност за слабоотрицателни температури - около и малко под нула градуса. В останалите части на страната минималните температури ще са от 2 до 7 градуса. Сутрин над източните и част от централните райони облачността ще бъде значителна и все още ще превалява слаб дъжд, в планините - сняг.

През деня облачността ще се разкъсва и намалява, само над североизточните райони все още е възможно слабо да превали. Дневните температури ще са от 12 до 17 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево с повече облаци над крайните западни и североизточни райони. Ще се затопля и дневните температури ще са от 17 до 21 градуса.

В понеделник ще има незначителна облачност. Минималните температури ще бъдат от 5 до 11, а дневните - от 18 до 24 градуса.