Днес ще бъде облачно, като са възможни временни разкъсвания на облачността над южните райони. Преди обед ще превалява дъжд, който около и след обед временно ще спира.

Вятърът в Северна България ще бъде слаб, от северозапад.

Дневните температури ще бъдат от 5-6 на север до 13 градуса в крайните южни райони.  

 Над 1200-1400  метра надморска височина преваляванията ще са от сняг. 

В петък и събота над страната ни ще преминава пореден средиземноморски циклон. Ще бъде облачно, дъждовно и ветровито.

Максималните температури в петък ще бъдат от 8 до 14 градуса, а в събота - с градус-два по-ниски в северозападната половина на страната.

Ще има повсеместни валежи от дъжд, най-интензивни през нощта срещу събота над източните райони.

В събота срещу неделя и в неделя   преваляванията ще спират, но ще бъде ветровито и хладно. Вятърът ще бъде умерен и силен от запад, а дневните температури - от 5 до 11 градуса.

Следващата седмица ще започне с ветровито време и температури в понеделник сутрин от минус 3 до плюс 3 градуса. Вятърът ще бъде от запад,-северозапад, умерен, в Дунавската равнина - временно силен.

Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

През повечето дни на следващата седмица ще се установи сухо време, слънчево или  с незначителна облачност  и температури около и по-високи от обичайните за декември: сутрин около нула градуса, а денем - от 8-9 до 13-15 градуса.

В някои дни около средата на седмицата, след спиране на вятъра в сряда, в низините и котловините ще има мъгли и ниски облаци и там температурите през деня ще остават по-ниски.