Днес денят ще започне със слънчево време или незначителна облачност, но още около обяд от североапад облаците ще се увеличават и привечер на отделни места в западните райони ще превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса.

 Утре над западната половина на страната ще има значителна облачност и на места ще превалява, възможни са и гръмотевици.

Валежите в повечето райони няма да бъдат съществени, но на отделни места локално в Западна България около планините са възможни и по-интензивни  извалявания.

Дневните температури ще са от около 21, 22 по високите полета, до 30, 31 в източната половинана страната.

Разликата във времето в западната и източна част на страната ще се запази и в сряда, и в голяма част от дните до края на седмицата.

В сряда в западните и особено в югозападните райони, ще превалява, вече на места и по-интензивно, докато на изток ще остане почти без валеж, значително по-топло и с повече слънце. 

Подобно разделение ще се получи заради наличието на бавноподвижен циклон, чийто център се намира в близост до страната ни на югозапад.

Ще се появи умерен вятър от изток.

Максималните температури ще бъдат от 19-22 в западните райони до 30, 31 в източната част на Дунавската равнина.

В четвъртък и петък превалявания ще има на места в западните райони и около планините в тази част на страната. Дневните температури ще бъдат от 22 по високите западни полета до 32 в централните и източни части.

Ще духа умерен, на моменти временно силен изток-североизточен вятър.

В събота краткотрайни валежи ще има на по-малко места, а температурите ще бъдат от 25 до 30 градуса. Ще духа до умерен вятър от изток и североизток.

В неделя ще бъде почти без валежи, с незначителна облачност и температури от 24 до 29 градуса. Вятърът ще отслабва.

Подходящи за почивка ще бъдат морският бряг и част от Централна и цялата Източна  Стара планина, както и Странджа и през повечето дни - Източните Родопи. В планините на Западна България  още от понеделник привечер и насетне, ще има локални интензивни гръмотевични бури, придружени със силен дъжд и вятър с променлива посока и скорост. Туристите трябва да бъдат внимателни или да изберат маршрути в източната половина на страната.

По морето след понеделник-вторник ще има повече вълнение, но водата остава топла, с температури около 23, 24 градуса и достатъчно слънчеви часове.