Най-малки количества валеж до обед днес са измерени в Северозападна България: Видин - 8 литра, Ново село- 4 литра на квадратен метър от началото на процеса.

Значително повече са валежите в Оряхово и Враца - по 35 литра на квадратен метър. В Лом количеството е 16 литра, в Ловеч 29, Плевен 25. В Свищов валежът е 23 литра, в Русе 17, Разград -15 литра на квадратен метър.

Рекордьорът към момента е Кюстендил  с почти 60 литра на квадратен метър. В София количеството валеж е 28 литра, по Черноморието в северния участък количествата до 9 сутринта бяха под 10 литра, в Бургас - 22. По южния участък обаче в следващите 48 часа се очакват да паднат най-съществени валежи, така че към това количество ще се прибавят още поне 50-70 литра на квадратен метър.

Ще вали с прекъсвания до края на днешния, а на голяма част от територията на страната без някои западни и северозападни райони - и утре.

Ще бъде студено, с температури от 10 до 15 градуса, утре - с градус-два по-високи.

Отслабване и спиране на валежите се очаква във вторник, а в сряда и четвъртък временно ще се затопли и на места температурите ще достигнат 20-22 градуса.

В края на седмицата от север ще нахлува отново студен въздух, но според днешните птогнози този процес ще протича на фона на повишено атмосферно налягане и валежите няма да бъдат съществени. Минималните температури ще се понижат и на места в котловините и североизточните райони при стихване на вятъра ще се образуват слани.