Днес ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът ще отслабне, но няма да  стихва напълно: в Дунавската равнина ще бъде до умерен от северозапад.

Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса.

 

Утре вятърът ще стихне в по-голямата част от страната и минималните температури ще бъдат от около минус 3, минус 4 в котловините и високите полета до 4-5 градуса по Черноморието и на местата в Дунавската равнина, където все още ще духа слаб западен вятър.

През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще останат от 9 до 14 градуса.

В сряда над страната ще започне пренос на по-топъл въздух от югозапад. Минималните температури ще са от около нула до 5-6, а дневните - от 11 до 17 градуса. Облачността ще бъде променлива, средна и висока.

В четвъртък от северозапад облачността ще се увеличи и по-късно привечер и през нощта срещу петък ще започнат превалявания, отначало  в северозападните райони, а по-късно и над останалата част на страната. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните ще са от 12-13 на северозапад до 18, 19 в южните и югоизточни райони.

В петък минималните температури все още ще са високи, от 5 до 12 градуса, малко по-ниски  на северозапад. Преваляванията от запад на изток ще спират и до края на деня ще спрат навсякъде.

Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса.

В събота минималните температури ще бъдат от 2 до 7, по Черноморието до 10-11 градуса, а дневните - от 11 до 16.

Облачността ще бъде променлива, а сутрин на места около водните басейни ще се образуват мъгли. 

В неделя температурите ще се повишат още и на места ще доближат 20 градуса.